Kaarsen
Kaarsen
vorige
volgende
column 2007-1

Weet u nog dat ik vorige week vertelde van die kaarsen? Moet u nu eens horen wat er daarop gebeurde! Zaterdag aan het einde van de middag kwamen mijn buren even langs. Ze gingen op reis en kwamen gedag zeggen. Mijn buurvrouw liep opgetogen op me af en zei dat ze zojuist mijn stukje had gelezen. Ze zei: ‘Ook al ben ik even niet, wil ik toch mijn steentje bijdragen’ en ze wees op een enorm rond dienblad dat helemaal gevuld was met kaarsen. Een grote in het midden en heel veel kleintjes er om heen. Terwijl ze nota bene nog in moest pakken had ze tijd genomen om dit samen te stellen! Ik omhelsde haar hartelijk. Het was zo’n mooi gebaar. Nu zijn er al twee mensen die dezelfde zuivere intentie hebben. En heel veel kaarsen zullen deze dagen branden.
Is dat niet geweldig mooi?
Dat een stukje in een krant iemand kan inspireren tot zo’n spontane actie... Stel nu dat u vandaag tegen donker een kaarsje gaat branden. Stel nu dat u tijdens het aansteken de intentie zou hebben dat dit lichtje symbool mag staan voor een lichtpuntje dat u anderen zou willen brengen. Mensen die dat even nodig hebben. Het lijkt een kleine actie, maar als we dit met zijn allen doen, worden veel kleine intenties samen een grote. De som van het totaal van al die kleintjes is veel krachtiger dan één intentie van mij en zal een stroom van positieve energie creëren en dan zorgt God, het Universum, er voor dat het terecht komt waar nodig.
Zo werkt het ook met meditatie. Als je in je eentje mediteert is dat goed voor jou persoonlijk. Maar wanneer heel veel mensen op hetzelfde tijdstip mediteren, ontstaat er een krachtveld zo sterk dat het uiteindelijk de negatieve energie van oorlog, macht en hebzucht kan overstemmen. Dan komt er eindelijk vrede op aarde.


Heeft u vragen of wilt u reageren: klik hier