Henk
Wonder nummer twee
vorige
volgende
column 2010-1

vrijdag 8 mei 2009 12:24

Het tweede wonder was wel dat we in plaats van een taxichauffeur, een engel op de stoep kregen. Dat wisten we natuurlijk niet onmiddellijk, maar daar kwamen we wel al heel snel achter. De eerste dag kwam er een chauffeur die zich voorstelde als Henk. Als een zalfje bracht hij ons naar de VU, wachtte op ons en bracht ons terug. Dat ging prima. De kop was er af en het was allemaal meegevallen. De volgende drie dagen ging het minder prettig. Ten eerste kwam de taxi niet opdagen, toen kwam er een bus waarin Erik vreselijk heen en weer werd geschud, dan weer een bus die eerst ook nog een ander ging halen terwijl Erik eigenlijk helemaal niet lang kon zitten en tot overmaat van ramp belandden we ook nog twee keer in de file. Die dagen waren een ramp. De vijfde dag stond Henk ineens weer voor de deur. Dankbaar zei ik hem dat ik blij was dat hij er weer was. Ten eerste was zijn auto veel comfortabeler voor Erik en ten tweede was de man de rust zelve. Ik vertelde over onze nare ervaringen en vroeg of hij er niet voor kon zorgen dat hij ons de volgende 5 weken zou kunnen rijden.
Henk luisterde en gaf aan dat hij zijn baas wel kon bellen. Beloven kon hij niets. Maar die maandag stond hij er weer. Dat was heerlijk. Erik was zo ziek en ik maakte me grote zorgen en als je dan ook nog zo oncomfortabel vervoerd wordt, dan kost dat een patiënt enorm veel extra energie.

Henk bleek geweldig. Hij ondersteunde Erik naar de auto, zorgde dat wij nooit op hem hoefden te wachten, hij hielp waar hij kon en was nooit ongeduldig. Ik heb hem nog nooit in een slecht humeur gezien en binnen de kortste keren ontstond er een heel bijzondere band tussen ons drietjes. Erik sprak die eerste vier weken amper een woord, maar Henk en ik voerden enorme gesprekken in de taxi en toen hij me een keertje zag huilen stiekempjes achter in de auto, kwam hij later naar beneden in de VU en ging warme chocola voor me halen om me te troosten.
Een engel. Zomaar op ons pad. Wonder twee.


Heeft u vragen of wilt u reageren: klik hier