In harmonie met de maan
In harmonie met de maan
Th. Poppe & Johanna Paungger
In harmonie met de maan
vorige
volgende
column 2010-1
maandag 18 mei 2009 18:59

Vandaag hadden we dan eindelijk de afspraak met de chirurg. Hij was opgetogen en zei: dit is de eerste keer dat ik u lopend zie binnen komen. En inderdaad voorheen zat Erik altijd in een rolstoel. Maar ja hij is dan ook van 54 naar inmiddels 68 kilo gegaan.
Vervolgens volgde er een uiteenzetting over de tumor. Hij was dan wel 40% geslonken, maar a) zit op een rotplek in de endeldarm en b) de chirurg weet niet of de tumor de blaas is ingegroeid. Dus afhankelijk van wat hij tijdens de operatie aantreft beslist hij ter plekke of de endeldarm en anus hersteld kunnen worden. Als dat niet gaat dan houdt Erik voor de rest van zijn leven een stoma. Hetgeen eigenlijk geen ramp is, gezien de keus tussen leven met of dood zonder uiteraard een non-keus is. Bovendien keek hij ook naar de middellange afstand, dwz eventuele complicaties op termijn die naar infectie kunnen leiden waarvan Erik behoorlijk ziek zou kunnen worden. Dat was allemaal duidelijk.

Vervolgens ging hij over tot het kiezen van een datum. Volgende week, gooide hij er uit, dinsdag of donderdag. Nu is het zo dat Erik en ik zelf al een datum hadden gekozen. Het is van belang dat hij geopereerd wordt onder de meest gunstige omstandigheden. Deze omstandigheden hangen niet alleen af van het ziekenhuis en de arts, maar ook van de cycli in de natuur. Het beste tijdstip om een operatie uit te voeren hangt van verschillende factoren af. Ten eerste is het altijd beter om bij afnemende maan te opereren (dus zeker niet de 2 dagen voor volle maan, of op volle maan zelf) en ten tweede hangt het er ook sterk van af welk deel van het lichaam behandeld gaat worden.

Nu moet je niet denken dat wij die wijsheid van ons zelf hebben, helaas zijn wij ook maar gewoon hier in de Randstad groot gebracht zonder enige afstemming op de natuur. Maar het Universum heeft ons al jaren geleden een boodschapper gestuurd die ons attent maakte op ‘het juiste tijdstip’. Als je geïnteresseerd bent dan raad ik je van harte de website en boeken van Johanna Paungger en Thomas Poppe aan. www.paungger-poppe.com

Johanna Paungger groeide op met deze kennis en heeft bijna alles van haar grootvader geleerd wiens leven op het Oostenrijkse platteland volledig in het teken stond van het juiste tijdstip te weten in harmonie met de maancyclus. Let wel: het gaat hier niet om astrologie en ook niet om enige zweverigheid. Het gaat hier om je realiseren dat je deel uitmaakt van de natuur en er je voordeel meedoen.
Ik herinner me toen we de boeken voor het eerst lazen, zo’n tien jaar terug, dat onze zoon een wrat op zijn voet had, die hebben we toen middels de aanwijzingen in het boek met knoflook behandeld en verdomd, de wrat werd zwart en viel er af en hij is nooit meer terug gekomen.

Maar goed dit vertelde ik niet allemaal aan dokter Engel, hij ging gelijk akkoord met onze datum en ik haalde een exemplaar van het boek In harmonie met de Maan tevoorschijn dat ik hem kado deed. Er wordt duidelijk in beschreven hoe en wanneer operaties het meest gunstig kunnen worden uitgevoerd, maar er staat nog veel meer in. Over wat je op welke dagen het beste kunt eten zodat je lichaam het voedsel of het voedingssupplement het beste opneemt. Van alles over het plukken van kruiden en zo voort. Het boek is een juweel. Achterin staan de maankalenders waarin je heel gemakkelijk kunt opzoeken wat voor dag het is. Een kind kan de was doen.

Ik moet je zeggen dat de chirurg wel geamuseerd keek, maar hij was ook geïntrigeerd en hij beloofde het boek te zullen lezen. Ik weet gewoon dat hij zal kunnen terugzien in dossiers wanneer patiënten tijdens operaties heftig bloedden en anderen helemaal niet, of dat wonden niet wilden helen, en bij anderen wel. Gewoon omdat sommige dagen absolute no-goes zijn voor bepaalde organen. Er zijn inmiddels al vele chirurgen in Oostenrijk die deze kennis toepassen. Alles gewoon door het kiezen van het juiste tijdstip.
Dus Erik is 9 juni aan de beurt en wij hebben er het volste vertrouwen in.
Heeft u vragen of wilt u reageren: klik hier