Moe
Vertraging
vorige
volgende
column 2010-1

dinsdag 20 januari 2009 17:12

Erik ligt op een bed in de huiskamer naast de verwarming. Hij slaapt en leest en moet vaak naar het toilet. Het is stil in de kamer. De kinderen zijn weer naar school. Als Erik iets gegeten heeft moet hij weer even uitrusten. Soms dommelt hij weg.
Vanmiddag at hij moedig twee boterhammen. Niet achter elkaar, maar ze gingen op, dat was al heel wat. Hij heeft minder eetlust. Hij ging weer liggen.
Ikzelf heb al een paar nachten slecht geslapen. Ik voelde me ineens ook behoorlijk moe. En Erik lag daar zo lekker. Ik zei hem om een stukje op te schuiven. Het bed kan ook best twee mensen dragen. Bovendien is Erik nu zo mager, ik paste er gemakkelijk naast. Lekker met mijn achterste tegen de verwarming en mijn hoofd tegen zijn schouder. Arm over zijn borst.
Erik zuchtte. Ik vroeg hem wat er was, maar hij zei dat het een zucht van gelukzaligheid was. Lekker bij elkaar, gewoon in de stilte, niets doen alleen maar liggen.
Ongelofelijk natuurlijk, terwijl buiten het leven gewoon doorgaat, lagen wij daar met zijn tweetjes en deden niets. We lagen te zijn om het maar zo te zeggen.
Na een klein uurtje moesten we helaas de rust verbreken. We hadden een afspraak met de notaris. De trieste realiteit vereiste dat we een testament lieten opstellen en dat gingen we nu ondertekenen. Erik is al een tijdje de deur niet meer uitgeweest dus voor hem was het een hele onderneming. Het geheel duurde een uur. Een notaris moet ook zijn gepeperde rekening kunnen verantwoorden natuurlijk.
Toen we terug kwamen was Erik geheel uitgeput. Hij kon niet meer.
Hij ging slapen, er waren nog steeds geen kinderen. Ik ging een uurtje schaatsen.


Ja dit schreef ik een dag of tien geleden. Inmiddels is het ijs weg. Erik heeft zichzelf gewogen en heeft het schrikbarende ondergewicht van 57 kg bereikt.

Via de familie Hemel hebben we een eiwitrijk product bemachtigd waarin de eiwitten al gebroken zijn. Dit houdt in dat het lichaam veel minder energie kwijt raakt tijdens de vertering ervan. Er zitten bouwstoffen in en het poeder is oplosbaar in melk of water. Soja of rijstmelk is ook goed. Volgens de Hemeltjes is het geen ramp dat Erik zo mager is. Een mager lichaam kan gerust nog aankomen, mits de juiste voeding en voldoende rust in acht worden genomen. Verder neemt Erik een soort astronauten voeding van Nutricia dat in flesjes bij de apotheek verkrijgbaar is.

Sinds een week hebben we ook via een bevriend natuurgeneeskundige een ander wondermiddel te pakken. Dit middel is bedoeld om de zuren-basen balans in het lichaam in evenwicht te brengen. Het middel heeft de idiote naam MMS (medical miracle supplement), nu niet direct een naam die vertrouwen inboezemt, maar de redenering achter het middel spreekt ons aan en de berichten erover zijn hoopgevend. Zeer kort door de bocht is het een chemisch middeltje dat in het lichaam kleine ontploffinkjes veroorzaakt in cellen die verzuurd zijn. Er is een uitgebreide website van die je kunt Googlen op MMS en Jim Humble. Ik moet toevoegen dat de achternaam van deze heer me zeer aanstaat. Je kunt het ebook over het supplement en zijn ontdekking ervan gratis downloaden en dan bezien wat je er mee doet. Erik doet het rustig aan met de druppels. Hij is nu twee keer misselijk geweest door dat de dosis waarschijnlijk te hoog was, of misschien niet op het juiste tijdstip ingenomen. Hij nam het eerst aan het eind van de morgen in. Nu neemt hij het ’s avonds in, niet lang voor het naar bed gaan. Maar we gaan de dosis een beetje opvoeren, want het lichaam van Erik moet goed ontgift worden. De misselijkheid of hoofdpijn en diarree geven slechts aan dat het ontgiften op gang is gekomen.
Humble heeft het middel eigenlijk per toeval ontdekt als wondermiddel bij malaria toen hij ergens in de rimboe zat. Maar goed, lees zelf maar op zijn site en denk er eens over na. Ikzelf ben er zeer van overtuigd dat een goede zuren-basen balans van groot belang is en ben blij dat we via via op dit middel attent zijn gemaakt. Edgar Cayce beschrijft al hoe belangrijk de zuren-basen balans is. Ik had dit al jaren geleden bij hem gelezen. Alleen Cayce gebruikte Castor oil om eea in balans te brengen en dat heb ik in Nederland nog nooit te pakken kunnen krijgen.

Erik voelt zich iets minder emotioneel. Waar hij voorheen om het minste of geringste in huilen kon uitbarsten, is dat nu iets gemodereerd. Hij zegt dat hij zich prima voelt. Af en toe vraag ik me af in hoeverre ik dat moet geloven. Als ik hem zie worstelen met voeding, of steeds naar het toilet zie gaan. Bovendien heb ik gisteren via de thuiszorg een speciaal kussen voor hem gehaald zodat hij een beetje lekkerder kan zitten, dan vraag ik me af wat hij in vredesnaam met prima bedoelt. Heb ik hem wel gevraagd hoor, maar dan zegt hij dat hij zich gewoon lekker voelt, moe maar lekker.
Tja.


Heeft u vragen of wilt u reageren: klik hier